Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Go Back   Galeria Foto > Discutii de tot felul
Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26-06-2006, 16:03
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
"Galeria Foto" - Sfaturi Practice

rudi

nedumerire

Fratilor, intru si eu pe aici, din nevoie, fiindca am postat de cateva ori prin diverse locuri din forum si nu ma regasesc pe nicaeri. Nu stiu ce naiba se intampla. Ori eu m-am afanisit si nu mai stiu pe ce cale sa o iau, ori e ceva putred in Danemarca.
__________________________________________________ __

the rookie

rudi,

1. pentru a-ti regasi posturile in threaduri (sau, ma rog, pe ale oricarui membru): Members, sau My Galery - Member, si te duci la tine insuti, dai click pe numele tau de user, si iti apare Profilul. Sus in dreapta pe fond bleu ai "Search for all posts by this user." Click, si iti apar toate, incepind cu cel mai proaspat. Sistemul ofera si o alta facilitate. In Galeria Foto > User Control Panel For rudi ai Subscribed Forums si Subscribed Threads, unde esti trecut automat daca ai scris ceva cindva. De fiecare data cind te duci aici (adica la user cp), poti vedea prin link direct cum si daca evolueaza dialogurile acolo unde ai participat si tu. Poti alege perioada de timp istorica, fiindca sistemul e setat by default la "last day", adica 24 de ore.

2. comentariile proprii de la pozele din galeriile altora: le poti regasi usor, numai daca, dupa ce-ai facut comentariul respectiv iti adaugi poza la My Favorites (operatia nu-ti maninca memorie din galeria proprie). Dupa ce nu mai ai interes pentru acea poza, dai Remove.
__________________________________________________ __

rudi

Multumesc mult pentru indrumari, insa am impresia ca este altceva. Imi amintesc ca, pe undeva, adminul a scris ca isi rezerva dreptul de a cerceta postarile si, in consecinta, nu vor aparea prompt. Este posibil, pentru ca intre timp AU APARUT!
__________________________________________________ __

the rookie

Daca se intimpla asa ceva, nu primesti nici prompt si nici afisare, e adevarat. Mai sint insa si hibe ale masinariilor, nu-i neaparat adminul.
__________________________________________________ __

rosana

Nu sunt hibe, comentariile apar dupa o vreme numai pe forumul "Obiectiv", dupa ce sunt moderate. Acel forum este moderat de florin constantinescu si probabil ca nu are timp in fiecare zi.
__________________________________________________ __

Last edited by the rookie; 26-06-2006 at 16:32..
Reply With Quote

  #2  
Old 26-06-2006, 16:08
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
iulica

sal
de ce nu pot sa adaug o fotogrfie?
spune ca este prea mare ! ce se intampla?
help me!!!!
__________________________________________________ __

the rookie

Pe situl acesta exista in prezent trei dimensiuni pentru attachmentele grafice si de aceea lucrurile par confuze un pic.

1. fotografii pentru galeria proprie: 950x640x150kB
2. fotografii pentru postare in mesaje: 750X550X100kB
3. avataruri:100X100X20kB

Astea sint dimensiuni MAXIME, EXACT in aceasta ordine, adica lungime (Ox), inaltime (Oy) si marime memorie alocata. Dimensiunile geometrice pot atinge valorile limita, dar pentru marimile in kB este bine sa va situati putin sub valorile limita, fiindca nu puteti sti precis ce se declara prin sistem.
__________________________________________________ __
Reply With Quote
  #3  
Old 26-06-2006, 16:12
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
rudi

Rudi cere ajutor

Sa presupunem ca avem imaginea de mai jos. Cum se poate elimina partea alba? Sa ramana doar imaginea asa aiurea cum este. Se poate, stiu ca se poate, dar nu sunt eu cel care stie!
Este foarte important pentru mine sa aflu cum se face (ca poate mai stiu si eu cate ceva si spun fratilor, nu tin numai pentru mine).

Last edited by the rookie; 16-06-2011 at 06:51..
Reply With Quote
  #4  
Old 26-06-2006, 16:14
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
the rookie

... adica asa cum este aici:
http://www.galeriafoto.com/photos/sh...=2&thecat=3565

sau aici:
http://www.galeriafoto.com/photos/sh...t=2&thecat=500

Metoda pe care o recomand eu pentru a obtine un astfel de aspect al fotografiilor, nu este complicata, dar sint relativ multi pasi de procesare. Trucul se realizeaza in PS, lucrind exclusiv in format JPG. La sfirsit am sa mentionez si niste "scurtaturi".


MOD DE LUCRU FARA LAYERURI

A. alegerea fundalului este cea mai importanta operatie. Pentru GF exista citeva variante de gri. Se merge la fundalul unde se doreste inglobarea fotografiei:

1. pentru postari in threaduri (adica de exemplu si aici) exista intotdeauna doua griuri, care alterneaza. Trebuie sa fiti atenti la care dintre ele urmeaza, fiindca, daca nu se baga cineva, cel mai probabil acolo veti posta. De aceea va opriti pe thread si dati un PrtScrn sau Alt+PrtScrn. Astfel veti copia in memorie pe clipboard imaginea postului dorit.
2. pentru galeria proprie exista doar un singur gri. Opriti-va pe galeria proprie si dati un PrtScrn sau Alt+PrtScrn. Astfel veti copia in memorie pe clipboard o imagine a galeriei voastre.

B. in PS deschideti un New. Click-uiti cu mouse in mijloc si dati Ctrl+V. Imaginea de pe clipboard va fi transferata in spatiul de lucru deschis. Click-uiti pe Eye Dropper si apoi deplasati-l unde doriti sa extrageti culoare. Click-uiti. Veti observa ca culoarea aleasa este afisata in Toolbox, jos Foreground Choice. Duceti-va cu mouse pe sageata curba de schimbare Foreground/Background si click-uiti pina ce culoarea aleasa ajunge ca Background.

C. Deschideti un alt New. Alegeti-i dimensiuni acoperitoare pentru poza ce doriti sa o prelucrati. Alegeti apoi la Contents, Background Color. V-ati pregatit astfel spatiul de lucru de culoarea dorita.

D. Prelucrarea pozei se face intr-un spatiu separat, evident. Cind totul este gata, se Select All poza dorita. Se click-uieste pe Moving Tool. Se Drag and Drop intreaga imagine selectata in spatiul creat la "C".

E. Acum, in aceasta situatie, exista posibilitatea sa alterati geometria imaginii transferate, in noul spatiu de lucru de fundalul preferat, prin folosirea functiei Transform si a oricarei subfunctii geometrice de-acolo. Puteti face cu imaginea aproape tot de poftiti, inclusiv Eye Dropper si Magic Wand. La sfirsit insa, dupa eventualul crop final, trebuie sa-i dati un Flatten Image. Dupa asta nu va mai atingeti de ea, ca stricati totul.

F. este foarte important sa o salvati prin Save As, NU PRIN Save for Web. Daca imaginea finala depaseste limitele precizate undeva mai sus, singura posibilitate de redimensionare care nu altereaza culoarea (deci nici fundalul pretios) este Microsoft Paint, functia Sketch/Skew, si la urma Save. Cred totusi ca si prin Image Size din PS o puteti aduce la dimensiuni, daca ma gindesc putin, dar eu n-am facut asa, ca nu mi-a dat prin cap.

Poate am sa postez si niste attachmenturi folositoare, in limita timpului.

Last edited by the rookie; 14-08-2006 at 06:21..
Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-2006, 23:45
lorelei's Avatar
lorelei lorelei is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Iasi
Posts: 92
adica ideea e ca se inlocuieste albul cu griul de pe fundalul pe care vreau sa pun poza? deci pina la urma nu exista o metoda de a salva ca jpg o poza care sa aiba vreo bucata transparenta? eu inca mai speram...
Reply With Quote
  #6  
Old 26-06-2006, 23:54
lorelei's Avatar
lorelei lorelei is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Iasi
Posts: 92
am nimerit-o?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	picture 0331.jpg
Views:	291
Size:	65.3 KB
ID:	1919  
Reply With Quote
  #7  
Old 27-06-2006, 00:04
lorelei's Avatar
lorelei lorelei is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Iasi
Posts: 92
hai ca mi-a iesit. da n-am facut asa multi pasi... am dat print screen, am selectat cu eye dropper si am dat fill cu pait bucket in portiunea in care vroiam sa schimb culoarea. bine, ca m-am grabit oleaca, ca mi-au ramas niste puncte pe fundal, dar vroiam sa testez ideea... oricum, ar fi fost fain sa se poata face transparenta...
Reply With Quote
  #8  
Old 27-06-2006, 04:00
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
Bravo lorelei,
pe masura ce te obisnuiesti, ai sa gasesti metode si mai simple. Eu p-aia cu ratustele am facut-o cu Magic Wand si cu Contrast, etc.

Sper sa dea si rudi de zona asta cit de curind.
Reply With Quote
  #9  
Old 27-06-2006, 08:22
freestate's Avatar
freestate freestate is offline
Senior member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ploiesti Romania
Posts: 5,334
the rookie se pare ca tu ai timp sa ajuti pe toata lumea!
cunosti bine programele astea micutze care de multe ori fac mai bine treaba celor mari (vezi Paint vs PS)
Am citit topicul asta si cred ca voi incerca si eu ceva de genul asta!! Multumesc anticipat
__________________
freedom awaits open the gates, open your mind freedom's a state

dM
Reply With Quote
  #10  
Old 27-06-2006, 14:43
rudi's Avatar
rudi rudi is offline
Senior member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bucuresti
Posts: 6,443
Da, sigur am dat peste ea. Este interesant dar prezinta dezavantajul ca trebuie sa sti pe ce pui aiureala aia. Ce sa zic, e bine si asa, dar in subconstient parca imi spune o vrabiuta ca photoshopul fiind atat de complex ar trebui sa aiba o gaselnita pentru a pune comedia oriunde, fara un test prealabil (ca stiti voi, daca n-ai prealabil...)
Cu mii de multumiri!
Reply With Quote
  #11  
Old 27-06-2006, 15:46
cipanu cipanu is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Piatra Neamt
Posts: 158
formatul JPEG nu suporta layer de transparenta.
Daca se vrea transparenta atunci formatul .png si .gif ajuta destul de bine (cu limitarile de rigoare).

PS: Eu de ce nu pot atasa imagini in forum?
__________________
...living is easy with eyes closed

Last edited by cipanu; 27-06-2006 at 16:40..
Reply With Quote
  #12  
Old 27-06-2006, 17:03
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
Cum adica nu poti? Sint unele situatii in care nu se poate intr-adevar, dar postarea nici nu-ti ofera "browse" (sageata cachi), fiindca asa e conceput threadul respectiv. Trebuie sa observi "rules" (incercuit cu albastru). Nu poti de asemenea atasa poze atunci cind comentezi o fotografie sau in PM. Limita este de o poza pe comentariu.

Last edited by the rookie; 16-06-2011 at 06:51..
Reply With Quote
  #13  
Old 27-06-2006, 17:32
cipanu cipanu is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Piatra Neamt
Posts: 158
la new reply pot atasa fisiere... am omis faptul ca atunci cind editezi un post nu-ti mai apare optiunea de browse...
Attached Images
File Type: png galeria_foto_mask.png (1.9 KB, 248 views)
__________________
...living is easy with eyes closed
Reply With Quote
  #14  
Old 27-06-2006, 17:56
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
Ei, trebuie sa te uiti mai atent... e acolo. Dar, daca initial nu ai atasat nimic, trebuie sa incepi un alt comentariu, evident, fiindca n-ai ce attachment sa editezi, nu?

Last edited by the rookie; 16-06-2011 at 06:51..
Reply With Quote
  #15  
Old 27-06-2006, 19:29
cipanu cipanu is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Piatra Neamt
Posts: 158
Talking

pai asta am facut... am postat si am zis ca pun dupa aia poza... si nixam browse .. tin minte de acuma... asta daca nu modifica adminul sa poti atasa si la later edit fara sa fi pus anterior un atasament
Oricum multzam pentru ajutor
__________________
...living is easy with eyes closed

Last edited by cipanu; 27-06-2006 at 19:31..
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:46.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.