![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nikon D90
|
|||
|
|||
|
Sti ceva despre el ? AM gasit azi o oferta legata de acest aparat. Este bun ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Da este f bun mai ales pe performanta ISO bate tot pt clasa lui
Nici la rafala nu sta rau 4,5 fps si are tehnologia active d-lighting isi merita banii acum depinde de fiecare ce vrea de la un aparat |
|
|
||||
|
||||
|
Isi merita cu prisosinta banii. Singurele neplaceri le ai in modul video... atat.
|
|||
|
|||
|
Ma tenteaza foarte tare un D90, mai ales dupa ce am vazut oferta de la Sinpro http://www.foto-video.ro/produse_detail.php?id=3383
Asi vrea sa stiu daca acel obiectiv e bun. Il iau mai mult pentru atunci cand plec in concedii. |
|
|
||||
|
||||
|
Scump dom'le scump, dincolo era mai ieftin, si-ti dadeau si geanta cadou!
http://www.dm.ro/nikon-d90-obiectiv-...-vr-p9542.html Cel mai ieftin de pe piata conform price.ro . Iar obiectivul din kit, 18-105 este un obiectiv excelent. Ma uimeste pe zi ce trece ca si obiectiv all-around. Este foarte sharp chiar si la diafragma maxima, iar combinatia cu D90 e una castigatoare.
|
||||
|
||||
|
Acum B&H il vinde cu 1199 dolari cu 18-105 deci pretul romanesc nu-i rau de loc.
Pentru video hi-res trebuie un card cu transfer de 30Mb/sec cum ar fi sandisk seria extreme. Low-res merge si pe SDHC. Am stricat insa un card filmand highest res cardul s-a stricat iremediabil. "Extreme" card insa merge brici. Video-ul nu are autofocus constant ci il faci manual. Filmatul nu e cea mai tare optiune a sculei. In fapt, inainte de filmare apesi declansatorul jumatate de cursa si face focusarea. Verifici daca ai nevoie de extra lumina si acolo +/- =ul aparatului corecteaza f bine. Apoi incepi sa filmezi. Filmatul e un gimmick la indemana daca e nevoie de el. Cum bine spune Bogdan, lentila kit 18-105 este foarte buna. Daca insa aveti mai mult buget, 16-85 e o varianta mai nobila. De asemenea exista si varianta 17-35 2.8 o lentila de nota 10 dar din pacate care face aproape cat doua body-uri. Recomand insa lentila 35mm 1.8 care nu e nici scumpa (cam 200 dolari) si nici grea fizic. Devine 52mm virtual. O excelenta optiune pentru pozat in low-light, "damblaua" de ultima ora la aproape toti fotografii. ![]() Succese. Ultima modificare făcută de Dumitru Drinovan; 04-12-2009 la 15:02.. |
|
|
||||
|
||||
|
Indraznesc sa va contrazic in ceea ce priveste cardul rapid pentru firmare Hi-Res.
Eu l-am primit cu un card "normal", Sandisk 4GB Class 2(a.k.a. jaf in ceea ce priveste cardurile), si am filmat in conditii normale si "sigure", nu s-a stricat nimic(si l-am folosit destul si in movie mode). Conform cameralabs.com: "Our clips worked out at an average of about 2.5MB per second for the HD mode with audio, which corresponds to a bit rate of around 20Mbit/s." Deci orice card peste clasa 2 ar trebui sa mearga. Probabil dumneavoastra ati nimerit unul din acele carduri care se duce repede. In rest, complet de acord cu dumneavoastra, insa cu o mica adaugire. Daca are de gand sa filmeze destul cu el, sa-l ia cu obiectivul din kit pentru ca are VR, si ajuta enorm in timpul filmarii.
|
||||
|
||||
Stii cum e Bogdane cu cardurile astea. Odata fript, nu-ti mai vine sa strici unul. Cardul respectiv mersese foarte bine la poze si la filmat 640/480. Partea proasta e ca am pierdut si niste imagini care chiar ma interesau. Ca o fi fost numai asta cu problema, asa sa fie dar am luat in considerare recomandarea de a avea 30MB/s le-am folosit ca atare si neavand nici o problema cu ele (am luat doua carduri) am recomandat cardul sandisk "extreme", pt filmat hi-res. Celelalte carduri SD simple sau SDHC le folosesc doar la fotografiat. Merg f bine. Desigur toate optinuile sunt deschise. E doar o viziune personala. Cu VR-ul asa e, e un mare plus. ![]() Succese tuturor. Ultima modificare făcută de Dumitru Drinovan; 04-12-2009 la 16:21.. |