Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/74/102274/galeriafoto.com/public_html/forums/printthread.php on line 119 Galeria Foto - Calibrare monitor pentru printuri la Fuji! Urgent
Galeria Foto

Galeria Foto (http://www.galeriafoto.com/forums/index.php)
-   Discutii de tot felul (http://www.galeriafoto.com/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Calibrare monitor pentru printuri la Fuji! Urgent (http://www.galeriafoto.com/forums/showthread.php?t=3317)

Bogdan Boeru 25-08-2008 16:19

Calibrare monitor pentru printuri la Fuji! Urgent
 
Va salut,

Peste 2 zile trebuie sa scot fotografiile(30 foto 20x30) pentru mapa de admitere la facultate. Am incercat la Fuji si am spus ca vreau o fotografie printata, de test, ca apoi sa-mi calibrez monitorul dupa ea. "Minim 10 fotografii scoatem...".:mad:

Cum calibrez monitorul ca sa vad cum vor iesi printurile? Am coborat acum gradele pana la 6500K pentru ca am vazut pe net ca la 6500K sunt calibrate laboratoarele foto. Cu contrastul/luminozitatea nu-s probleme, dar ma intereseaza sa-mi iasa cum trebuie culorile...

Multumesc anticipat,

Bogdan

piticu 25-08-2008 17:28

poti sa calibrezi tu cit vrei. scoti o poza dimineata si arata ok, aceeasi poza dupaamiaza si arata ca naiba. daca nu ti le printezi singur controlul pe care il ai e aproape de zero. insa orcum, parerea mea e sa cauti pe altii si sai lasi ncolo de jigodii, auzi tu "minim 10"…

Bogdan Boeru 25-08-2008 17:30

Kodak am auzit ca scoate cu o tenta de culoare... N-am incercat la nimemi... E prima data cand scot fotografiile pe hartie.

Vlad.Ceockhan 25-08-2008 18:18

la care Fuji ti-a spus "minim 10 fotografii" ?
mergi la Fuji de langa parcul Cismigiu.

Bogdan Boeru 25-08-2008 20:23

Quote:

Originally Posted by Vlad.Ceockhan (Post 26435)
la care Fuji ti-a spus "minim 10 fotografii" ?
mergi la Fuji de langa parcul Cismigiu.

La 2... si la asta de pe calea Vitan(unde m-a trimis la ala de la mag Unirea), si la ala de la Unirea... aceeasi poveste.. Am un Kodak langa mine, incerc maine sa ma duc sa-mi scot un sample.:D

Bogdan Boeru 26-08-2008 16:16

Am fost la Kodak si merge perfect treaba. Mi-a scos sample-ul, costa si 3,5Ron in loc de 5Ron cat costa la Fuji, si... ies bine. Acum mi-am calibrat monitorul dupa fotografia printata, si... selectionez fotografiile. Pacat pentru Fuji... si totodata rusine lor...

marian_radu 27-08-2008 09:29

De acord cu piticu.
Degeaba calibrezi monitorul, daca cei care ti le scot pe hartie au tancurile de cerneala pe sfarsite.
Pentru o calibrare corecta a monitorului exista un "dispozitiv" special creeat pentru asta, fabricat de Genius parca.


All times are GMT +2. The time now is 03:25.

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.